ΧΕΝΡΙ ΤΖΕΙΜΣ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ 108002932
Εξαντλημένο
Ένα μυθιστόρημα για τον σπουδαίο συγγραφέα Χένρι Τζέιμς, γραμμένο αριστοτεχνικά από τον Κολμ Τόιμπιν, βαθύ γνώστη και θαυμαστή του έργου του.
Ο Τόιμπιν ακολουθεί τον κοσμοπολίτη συγγραφέα στα ταξίδια του στην Ευρώπη στα τέλη του 19ου αιώνα και περιγράφει με ακρίβεια την πνευματική ζωή της εποχής. Μας ταξιδεύει στο μυαλό και την ψυχή ενός ανθρώπου που χάρη στο ταλέντο του γεύτηκε το θρίαμβο, αλλά πλήρωσε βαρύ προσωπικό τίμημα, βάζοντας την πνευματική ζωή πανω από τα ζητήματα της καρδιάς.
Μιλάει για τη μοναξιά και τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες του, για την απροσδιόριστη σεξουαλικότητά του, για την ιδιωτικότητα που δεν απόλαυσε μες στην επιτυχία, για τις υπαρξιακές αγωνίες ενός μεγάλου πενύματος. Μας δείχνει τον κόσμο μέσ απ τα μάτια του Χένρι Τζέιμς, κι είναι σαν να βλέπουμε το μεγάλο δημιουργό τη στιγμή που συλλαμβάνει τις ιδέες για τα κλασικά πια έργα του.
Ο Κολμ Τόιμπιν ολοκληρώνει το πορτρέτο αυτού του μεγάλου τεχνίτη του λόγου με τις ακριβείς και λεπταίσθητες πινελιές με τις οποίες εκείνος άφησε στη σύγχρονη λογοτεχνία μια σειρά από αριστουργήματα.
Το βιβλίο Χένρι Τζέιμς, ο δάσκαλος έχει τιμηθεί με το βραβείο IMPAC και το γαλλικό Βραβείο Καλύτερου Ξένου Μυθιστορήματος 2005. Οι «New York Times» το συμπεριέλαβαν στη λίστα με τα «10 καλύτερα βιβλία του 2004», ενώ ήταν υποψήφιο και για το βραβείο Booker 2004.
| Εκδότης : | ΩΚΕΑΝΙΔΑ |
| Μετάφραση : | ΣΚΙΑΘΑΤΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ |
| Σελίδες : | 562 |
| ISBN : | 978-960-410-461-1 |
| Σειρά : | ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΣΕΙΡΑ |
| Μήνας έκδοσης : | Απρίλιος |
| Έτος έκδοσης : | 2007 |
Είδατε πρόσφατα
-
ΧΕΝΡΙ ΤΖΕΙΜΣ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ
Περισσότερα -
ΒΑΘΙΑ ΡΙΖΩΜΕΝΟ
Περισσότερα -
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΛΕΞΙΚΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΕΛΛΗΝΟΑΓΓΛΙΚΟ, ...
Περισσότερα -
ΚΝΩΣΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ - ΦΩΣ
Περισσότερα -
ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ(ΔΕΜΕΝΟ)
Περισσότερα -
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΗΜΑ
Περισσότερα -
Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ
Περισσότερα -
ΑΥΤΙΣΜΟΣ- ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ
Περισσότερα -
Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Ο ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΤΟΥ ΑΖΚΑΜΠΑΝ-ΕΚ...
Περισσότερα -
ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ (ΤΑ ΜΙΚΡΑ)
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


