ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ 108001320
Παράδοση σε 4-6 μέρες
Το "Ξεφλουδίζοντας το κρεμμύδι" εκτός από ένα πολύ καλό μυθιστόρημα είναι και μία μαρτυρία με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα, άλλοτε συγκινητικά, άλλοτε αστεία και σκανδαλιστικά.
Ο Γκρας παραθέτει γεγονότα και σκέψεις από τη -στρυμωγμένη σε ένα δυάρι- παιδική του ηλικία στο Ντάντσιχ (σημερινό Γκντανσκ της Πολωνίας), το ναζιστικό περιβάλλον που ο ίδιος άφησε να τον παρασύρει με τις υποσχέσεις του, τα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια, τη δημιουργία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Οι αναμνήσεις του φτάνουν μέχρι το τέλος της δεκαετίας του '50, όταν κυκλοφόρησε "Το τενεκεδένιο ταμπούρλο", που τον καθιέρωσε ως συγγραφέα.
Το ύφος του εναλλάσσεται διαρκώς, άλλες φορές είναι ο ηλικιωμένος συγγραφέας που οργίζεται με "αυτό το συνονόματο αγόρι" και άλλοτε χρησιμοποιεί ενεστώτα για να περιγράψει τις τελευταίες εβδομάδες του πολέμου.
Με αυτό το αυτοβιογραφικό έργο ο νομπελίστας συγγραφέας Γκύντερ Γκρας ξάφνιασε τον Αύγουστο του 2006 το αναγνωστικό κοινό και προκάλεσε εκατοντάδες συζητήσεις και δηλώσεις από κριτικούς και ομότεχνούς του σε όλο τον κόσμο. Αιτία η δημοσιοποίηση ενός καλά κρυμμένου μυστικού που ανέτρεψε τη μέχρι τότε δημόσια εικόνα του.
Είδατε πρόσφατα
-
ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
Περισσότερα -
ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
Περισσότερα -
SPELLING
Περισσότερα -
ΡΟΖ ΠΑΝΘΗΡΑΣ-ΠΡΩΙΝΑ ΡΟΖ ΞΥΠΝΗΜΑΤΑ
Περισσότερα -
ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ
Περισσότερα -
ΠΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΝ
Περισσότερα -
ΘΡΥΛΟΙ ΤΟΜΟΣ Γ
Περισσότερα -
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΙ
Περισσότερα -
ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ ΒΙΟΛΙ ΚΑΙ ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ
Περισσότερα -
ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ-Η ΓΕΝΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗΣ ΤΑΥΤ...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


