Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 108001279
Παράδοση σε 4-6 μέρες
Στα πλαίσια των ερμηνευτικών ομιλιών του ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ασχολήθηκε εν εκτάσει με την Αγία Γραφή. Επιλέγοντας κατά προτίμηση, αγιογραφικά χωρία, ερμηνεύει και εμβαθύνει σ' αυτά, χωρίς κατά κανόνα να παραλείπει τις εποικοδομητικές προεκτάσεις. Και τούτο, διότι συνήθως μιλάει ενώπιον εκκλησιάσματος και ενδιαφέρεται για την πνευματική καλλιέργεια και την ηθική διδασκαλία των ακροατών του. Κάτω από το γράμμα του κειμένου, πολλές φορές αναζητάει διάφορους συμβολισμούς.
Το έτος 386 εκφώνησε στην Αντιόχεια μία σειρά από 9 Ομιλίες, στις οποίες ερμήνευσε τα πρώτα κεφάλαια της Γενέσεως, ενώ δύο χρόνια αργότερα άλλη σειρά 67 ομιλιών για τα υπόλοιπα.
Στον παρόντα τόμο περιλαμβάνονται οι ομιλίες Β'-Ζ', που ερμηνεύουν τους στίχους 1-21 του Α' κεφαλαίου της Γενέσεως, δηλαδή από τη δημιουργία του ουρανού και της γης, μέχρι το τέλος της πέμπτης ημέρας του δημιουργικού έργου του Θεού.
| Εκδότης : | ΛΥΧΝΟΣ |
| Μετάφραση : | ΛΕΚΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ |
| Σελίδες : | 127 |
| ISBN : | 960-7097-78-5 |
| Σχήμα : | 12x20 |
| Σειρά : | ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ |
| Έτος έκδοσης : | 2004 |
Είδατε πρόσφατα
-
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Περισσότερα -
ΤΟ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΡΙΤΡΙΒΕΡ
Περισσότερα -
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ
Περισσότερα -
QUEST 3 CASS (2)
Περισσότερα -
Η ΓΙΑΓΙΑ ΚΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ
Περισσότερα -
ΠΕΣ ΠΩΣ Μ' ΑΓΑΠΑΣ
Περισσότερα -
ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΣΑ ΤΖΑΝΟΥΜ
Περισσότερα -
ΦΥΤΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ
Περισσότερα -
25 YEARS HUNDERTWASSER
Περισσότερα -
POP FERTIVAL /LSR 2
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


