ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ 108000570

Παράδοση σε 2-3 μέρες

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΙΑΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΜΑΤΙΑΣ
Στο βιβλίο αυτό συγκεντρώνονται τα σχόλια που προκάλεσε στη Φρανσουάζ Ντολτό η ανάγνωση των Ευαγγελίων. Μεγαλωμένη με τις αρχές της καθολικής πίστης, από μικρή η Φρανσουάζ Ντολτό «ονειρευόταν» διαβάζοντας τα Ευαγγέλια.
Αργότερα, ως ψυχαναλύτρια, ανακαλύπτει ότι η θρησκευτική αγωγή που είχαν δεχτεί πολλοί από τους ασθενείς της είναι εχθροί της ζωής και της φιλανθρωπίας, σε πλήρη αντίφαση με το χαρμόσυνο μήνυμα, το μήνυμα της αγάπης που διέκρινε η ίδια στα Ευαγγέλια: «Καθώς τα ξαναδιαβάζω, ανακαλύπτω ένα ψυχόδραμα.
Οι ίδιες λέξεις που τα διηγούνται, οι φράσεις και η θεματική επιλογή μπορούν να ακουστούν με άλλον τρόπο μετά την ανακάλυψη του ασυνειδήτου και των νόμων του από τον Φρόιντ. Στο ψυχόδραμα που διηγούνται τα Ευαγγέλια βλέπω μια εικόνα των σύγχρονων ανακαλύψεων της ψυχανάλυσης, της διαλεκτικής και της δυναμικής του ασυνειδήτου.
Διαβάζοντας τα Ευαγγέλια ως ψυχαναλύτρια βλέπω να επικυρώνεται η ζωντανή δυναμική που ενυπάρχει στον ανθρώπινο ψυχισμό, αυτή η δύναμη που εκπορεύεται από το ασυνείδητο, το χώρο απ όπου πηγάζει η επιθυμία, απ όπου ξεκινά η επιθυμία αναζητώντας αυτό που της λείπει».

Εκδότης : | ΕΣΤΙΑ |
Μετάφραση : | ΚΟΥΚΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ |
Σελίδες : | 454 |
ISBN : | 960-05-1046-6 |
Σχήμα : | 14x21 |
Σειρά : | ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΑ |
Έτος έκδοσης : | 2002 |

Είδατε πρόσφατα
-
ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ
Περισσότερα -
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Περισσότερα -
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Περισσότερα -
ΛΟΡΔΟΣ ΜΠΑΥΡΟΝ
Περισσότερα -
ΠΛΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ
Περισσότερα -
ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ
Περισσότερα -
ΕΛΛΗΝΙΚΟ WORD ΓΙΑ WINDOWS 95
Περισσότερα -
ΤΡΟΠΙΚΕΣ ΟΡΧΙΔΕΕΣ
Περισσότερα -
STEPPER KETTLER MONTANA (7877-000)
Περισσότερα -
ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |