ΚΡΑΣΙ UNICO VEGA SICILIA 2013 TEMPOS VEGA SICILIA ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142011843

Εξαντλημένο
Το Unico είναι ένα από τα κορυφαία ερυθρά κρασιά του πλανήτη. Ελάχιστα ονόματα σε όλον τον κόσμο –ίσως να μην ξεπερνούν τα δάχτυλα των δύο χεριών– μάς έχουν δώσει τα τελευταία πενήντα χρόνια περισσότερα και συγκλονιστικότερα κρασιά. Από την άλλη, όπως είπε και μεγάλος Jasper Morris MW: "Στην περίπτωση πολλών ονομαστών κρασιών, μια φιάλη πάνω στο τραπέζι σου μπορεί να δηλώνει απλά το ότι έχεις χρήματα ή ότι διαβάζεις τους οινοκριτικούς που διαβάζουν όλοι. Μία φιάλη Unico, όμως, εμπεριέχει μιαν αύρα αριστοκρατίας, παράδοσης και έμφασης στις πραγματικές αξίες της οινικής ποιότητας"...
Vega Sicilia: το πιο σημαντικό και αριστοκρατικό σπίτι της Ισπανίας. Δημιουργήθηκε το 1886 με πρότυπο τα μεγάλα Bordeaux. Αυτή την στιγμή, η ιστορία, η ποιότητα και οι τιμές του Vega Sicilia το βάζουν στην ίδια κλάση με τα δέκα καλύτερα cru classe του Medoc. Tinto Fino μαζί με Cabernet Sauvignon, Merlot και Malbec. Παλαίωση σε βαρέλια μικρά ή μεγάλα, καινούργια ή όχι και στην συνέχεια στην φιάλη. Πέντε χρόνια συνολική παλαίωση στο Valbuena, πάνω από δέκα στο μοναδικό Unico. Τέλος, τo Reserva Especial είναι σπάνιο χαρμάνι από τρείς σοδειές με πολυπλοκότητα που ξεπερνά κάθε προσπάθεια περιγραφής.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Έντονο κόκκινο χρώμα κερασιού με ανταύγιες ζωηρού κόκκινου. Στον ουρανίσκο διακρίνουμε την επίδραση του ξύλου στο πέρασμα των χρόνων, εξαιρετική οξύτητα, πλούσια παλέτα αρωμάτων με ξηρές και ελαφρώς πικρές τανίνες. |
Τύπος κρασιού : | Οίνος Ερυθρός, DO Ribera Del Duero |
Γλυκύτητα : | Ξηρό |
% αλκοόλ : | 14 |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Πίνεται από τώρα, αλλά μπορεί και να παλαιωθεί μέχρι και για 40-60 έτη αν αποθηκευτεί στις ιδανικές συνθήκες (12-14oC και 60% σχετική υγρασία). |
Συνοδεύει : | Κρασί για μεγάλα γεύματα! Κυνήγι, ψητά κρέατα, πιάτα με σάλτσα, λαχανικά ακόμη και ψάρια φούρνου μπορούν άνετα να συνδυαστούν. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 18oC |
Ποικιλίες : | 97% Tinto Fino, 3% Cabernet Sauvignon |
Αμπελώνες : | Οι αμπελώνες Vega Sicilia βρίσκονται στην περιοχή vallisoletana της Valbuena του Duero σε μία φάρμα που έχει το σχήμα αστεριού. Το κτήμα είναι έκτασης 250 εκταρίων με το 80% των κλημάτων είναι tinto fino (ή tempranillo) και το υπόλοιπο cabernet sauvignon, merlot και malbec. Το έδαφος είναι αργιλώδες - ασβεστούχο. Μέση πυκνότητα φύτευσης είναι 2.200 κλήματα ανά εκτάριο με μέση παραγωγή τα 22 εκατόλιτρα ανά εκτάριο. Οι ρόγες δεν μαζεύονται εφόσον έχουν κάτω από 13 αλκοολικούς βαθμούς. |
Οινοποίηση : | Η αλκοολική ζύμωση συνήθως διαρκεί 15 ημέρες με μέγιστη θερμοκρασία τους 32oC. Οι ρόγες που έχουν συγκεντρωθεί είναι τέλειας ωρίμασης που οδηγεί και σε κρασί και ο αλκοολικός βαθμός των 13-14.5% οδηγεί σε εξαγωγή του χρώματος και των τανινών. Το Valbuena ωριμάζει σε ανοξείδωτες μεταλλικές δεξαμενές. Η διαδικασία της εμφιάλωσης των κρασιών πραγματοποιείται σε μια πολύ σύγχρονη εγκατάσταση, με έμφαση και στον μηχανικό και στον χημικό έλεγχο. Πριν τη διάθεση στην παραγωγή το Valbuena ωριμάζει για 1.5 χρόνο στο μπουκάλι. |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Σοδειά : | 2013 |
Παραγωγός : | Tempos Vega Sicilia |
Περιοχή : | Ribera del Duero, Ισπανία |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ UNICO VEGA SICILIA 2013 TEMPOS VEGA SIC...
Περισσότερα -
ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ 20LT EUROLAMP 300-95009
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |