Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
Λευκά κρασιά
Σαντορίνη
Μακεδονία
Πελοπόννησος
Λοιπές περιοχές Ελλάδας
Γαλλία
Παγκόσμιος αμπελώνας
Ερυθρά κρασιά
Ροζέ κρασιά
Orange wines
Γλυκά κρασιά
Σαμπάνιες-Prosecco-D Asti
Ουίσκι
Ρούμι
Vodka
Gin
Τεκίλα - Mezcal
Τσίπουρο
Μπύρες
Liquers (Λικέρ)
Cream Liquers
Σιρόπια
Κονιάκ - Brandy
Λοιπά Οινοπνευματώδη
Αξεσουάρ
Μινιατούρες
Δώρα - Καλάθια
0 αξιολογήσεις
Παράδοση σε 24 ώρες
ΚΡΑΣΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΛΙΜΝΕΣ 2019  ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ ΛΕΥΚΟ 750 ML
ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ
ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑ
  • ΚΡΑΣΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΛΙΜΝΕΣ 2019  ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ ΛΕΥΚΟ 750 ML
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST
 13.00 € 
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Προστέθηκε
Συνέχεια στο καλάθι >
ΚΡΑΣΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΛΙΜΝΕΣ 2019 ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ ΛΕΥΚΟ 750 ML
(142007451)
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Oι Τέσσερις Λίμνες είναι ένα κρασί με κρυστάλλινο χρυσοκίτρινο χρώμα. Στο μπουκέτο του μπλέκονται τα τυπικά ανθώδη αρώματα του Gewurztraminer με τις νότες λεμονιού, ανανά και κορίανδρου του Chardonnay. Στο στόμα επικρατεί η βελούδινη, λιπαρή επίγευση που υποστηρίζεται από τον όγκο και τη διάρκεια της οξύτητας.

Ο αμπελώνας βρίσκεται σε υψόμετρο 600μ., έχει συνολική έκταση 165 στρέμματα και υπάγεται στο Δήμο Αγ. Παντελεήμονα εντός των ορίων της αμπελουργικής ζώνης ΟΠΑΠ Αμυνταίου. Η στρεμματική απόδοση του αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 800kg ανά στρέμμα για τον Ροδίτη και το Ξινόμαυρο, τα 700kg ανά στρέμμα για το Chardonnay και τα 600kg ανά στρέμμα για το Gewurztraminer.Tα εδάφη είναι αμμώδη και φτωχά, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ η παρουσία των τεσσάρων λιμνών στην περιοχή συντελεί σε ένα ήπιο ηπειρωτικό κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια λευκών ποικιλιών.

Εφαρμόζεται η μέθοδος της προζυμωτικής εκχύλισης ( skin contact ) για όλες τις ποικιλίες εκτός του Ξινόμαυρου όπου εφαρμόζεται η μέθοδος της οινοποίησης Blanc de Noir, μόνο στις χρονιές που αυτό ενσωματώνεται στο χαρμάνι. Για τις τρεις άλλες ποικιλίες γίνεται εκχύλιση συστατικών σε χαμηλή θερμοκρασία που έχει στόχο να περάσει στο γλεύκος όλο το αρωματικό δυναμικό που βρίσκεται στο φλοιό της ρόγας. Στη συνέχεια ακολουθεί απολάσπωση με ένζυμα πηκτινολυτικά και εμβολιασμός με καθαρή καλλιέργεια από επιλεγμένες ζύμες οι οποίες εκφράζουν την αρωματική τυπικότητα της ποικιλίας. Η ζύμωση και ωρίμανση του 50% της συνολικής ποσότητας Chardonnay γίνεται σε δρύινα βαρέλια με ανάδευση των οινολασπών προσδίδοντας όγκο, λιπαρότητα και πολυπλοκότητα. Για τις άλλες ποικιλίες δεν υπάρχει ζύμωση ή εξέλιξη σε βαρέλι.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : Στρογγυλή λιπαρότητα με ισορροπημένη οξύτητα και γευστική πυκνότητα. Αρμονικό πάντρεμα των ποικιλιακών γνωρισμάτων με ιδιαίτερη τυπικότητα χάρη στην ορεινή προέλευση. 
Ποικιλίες : Chardonnay 60% και Gewurztraminer 40% (επιπλέον Ροδίτης & Ξινόμαυρο Λευκό ανάλογα με τη σοδειά) 
Τύπος κρασιού : Λευκός Ξηρός Τοπικός Φλώρινας 
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : 10-12°C 
% αλκοόλ : 13,6% 
Φύλαξη - Παλαίωση : Mόνο το 50 % της συνολικής ποσότητας Chardonnay για 4 μήνες σε νέα γαλλικά βαρέλια 225lt 
Μέγεθος φιάλης : 750 ml 
Παραγωγός : Κυρ Γιάννη 
Αμπελώνες : Επιλεγμένα αμπελοτεμάχια των κτημάτων Σαμαρόπετρα, Πάλπο και Ντρούμο 
Οινοποίηση : Εφαρμόζεται η μέθοδος της προζυμωτικής εκχύλισης ( skin contact ) για όλες τις ποικιλίες εκτός του Ξινόμαυρου όπου εφαρμόζεται η μέθοδος της οινοποίησης Blanc de Noir, μόνο στις χρονιές που αυτό ενσωματώνεται στο χαρμάνι. Για τις τρεις άλλες ποικιλίες γίνεται εκχύλιση συστατικών σε χαμηλή θερμοκρασία που έχει στόχο να περάσει στο γλεύκος όλο το αρωματικό δυναμικό που βρίσκεται στο φλοιό της ρόγας. Στη συνέχεια ακολουθεί απολάσπωση με ένζυμα πηκτινολυτικά και εμβολιασμός με καθαρή καλλιέργεια από επιλεγμένες ζύμες οι οποίες εκφράζουν την αρωματική τυπικότητα της ποικιλίας. Η ζύμωση και ωρίμανση του 50% της συνολικής ποσότητας Chardonnay γίνεται σε δρύινα βαρέλια με ανάδευση των οινολασπών προσδίδοντας όγκο, λιπαρότητα και πολυπλοκότητα. Για τις άλλες ποικιλίες δεν υπάρχει ζύμωση ή εξέλιξη σε βαρέλι. 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΤΕ
Σύνολο Ψήφων: 0
 
Το καλάθι σας είναι άδειο
0.00 €

Πατήστε εδώ για να δείτε προσφορές & νέες αφίξεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις μοναδικές προσφορές μας.
Πατήστε εδώ για να δείτε το τελευταίο newsletter

Γράψτε το e-mail του φίλου σας για να δείτε το Wish List του
Πατήστε εδώ για να δείτε το δικό σας Wish List


Τι θα θέλατε να προσθέσουμε / βελτιώσουμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:
  
1. Προσθήκη προϊόντων super market
2. Γραφιστική ανανέωση
3. Καλύτερη εξυπηρέτηση
4. Φθηνότερες τιμές
5. Προσθήκη και άλλων brands