Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
Λευκά κρασιά
Σαντορίνη
Μακεδονία
Πελοπόννησος
Λοιπές περιοχές Ελλάδας
Γαλλία
Παγκόσμιος αμπελώνας
Όλα τα λευκά κρασιά
Ερυθρά κρασιά
Ροζέ κρασιά
Orange wines
Γλυκά κρασιά
Σαμπάνιες-Prosecco-D Asti
Ποτήρια-Ανοιχτήρια-Αξεσουάρ
Coravin
Ουίσκι
Κονιάκ - Brandy
Ρούμι
Vodka
Gin
Τεκίλα - Mezcal
Τσίπουρο
Μπύρες
Liquers (Λικέρ)
Cream Liquers
Σιρόπια
Λοιπά Οινοπνευματώδη
Μινιατούρες
Δώρα - Καλάθια
Λευκά κρασιά ανά ποικιλία
Ερυθρά κρασιά ανά ποικιλία
Vegan/Bio
Σετ Ποτών / Κρασιών
Magnum φιάλες
Τελευταία φιάλη 50%
0 αξιολογήσεις
Παράδοση σε 24 ώρες
ΚΡΑΣΙ ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 2023 ΛΕΥΚΟ 750 ML
ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ
ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑ
  • ΚΡΑΣΙ ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 2023 ΛΕΥΚΟ 750 ML
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST
Π.Τ.Λ:12.00 € 
μόνο 11.40 € 
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Προστέθηκε
Συνέχεια στο καλάθι >
ΚΡΑΣΙ ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 2023 ΛΕΥΚΟ 750 ML
(142006732)
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

H Σαμαρόπετρα είναι ένα κρασί με λαμπερό υποκίτρινο χρώμα. Στη μύτη είναι πολύπλοκο, με αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου πάνω σε φόντο μάνγκο και πυξαριού. Το στόμα είναι φρέσκο, νευρικό και κομψό που στη συνέχεια εξισσοροπείται από μια στρογγυλή λιπαρότητα. Ο "απόηχος" της γευστικής δοκιμής είναι μία αισθητή φρουτώδης αρωματική επιστροφή. Η διάρκεια της επίγευσης υποστηρίζει τις γεύσεις των ζυμαρικών και των θαλασσινών χωρίς να τις υπερκαλύπτει.

Οι ποικιλίες Ροδίτης και Sauvignon Blanc προέρχονται από ορεινούς αμπελώνες του Αγίου Παντελεήμονα Αμυνταίου με στρεμματική απόδοση που κυμαίνεται από 600-800 κιλά ανά στρέμμα. Τα εδάφη των αμπελώνων είναι αμμώδη και συμβάλλουν στην παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, που όμως γίνεται ηπιότερο από την παρουσία των τεσσάρων λιμνών, ευνοώντας την καλλιέργεια λευκών ποικιλιών. Συγκεκριμένα τα αμπελοτεμάχια Ροδίτη διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:

  • αυτά που έχουν υψηλό βλαστικό τοίχος και έχουν δυνατότητα στάγδην άρδευσης, που παράγουν σταφύλια με έντονα αρώματα, καλή τεχνολογική ωρίμανση και ισορροπία μεταξύ αλκοόλης και οξύτητας, και
  • αυτά που έχουν χαμηλό βλαστικό τοίχος, μικρή απόσταση μεταξύ του εδάφους και των βραχιόνων του πρέμνου και χωρίς δίκτυο στάγδην άρδευσης, που δίνουν χαμηλά φορτία σταδιακής και όψιμης ωρίμανσης που χαρακτηρίζονται από οξυδερκή οξύτητα και όγκο στόματος ικανό να δώσει λευκά κρασιά παλαίωσης.

  • ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
    Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : H Σαμαρόπετρα είναι ένα κρασί με λαμπερό υποκίτρινο χρώμα. Στη μύτη είναι πολύπλοκο, με αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου πάνω σε φόντο μάνγκο και πυξαριού. Το στόμα είναι φρέσκο, νευρικό και κομψό που στη συνέχεια εξισσοροπείται από μια στρογγυλή λιπαρότητα. Ο "απόηχος" της γευστικής δοκιμής είναι μία αισθητή φρουτώδης αρωματική επιστροφή. Η διάρκεια της επίγευσης υποστηρίζει τις γεύσεις των ζυμαρικών και των θαλασσινών χωρίς να τις υπερκαλύπτει. 
    Ποικιλίες : Ροδίτης 65% και Sauvignon Blanc 35% 
    Τύπος κρασιού : Λευκός Ξηρός Τοπικός Φλώρινας 
    % αλκοόλ : 12,9% 
    Συνοδεύει : Αριστα ζυμαρικά και θαλασσινά 
    Θερμοκρασία σερβιρίσματος : 10-12°C 
    Μέγεθος φιάλης : 750 ml 
    Φύλαξη - Παλαίωση : 2 έτη 
    Παραγωγός : Κυρ Γιάννη 
    Αμπελώνες : Οι ποικιλίες Ροδίτης και Sauvignon Blanc προέρχονται από ορεινούς αμπελώνες του Αγίου Παντελεήμονα Αμυνταίου με στρεμματική απόδοση που κυμαίνεται από 600-800 κιλά ανά στρέμμα. Τα εδάφη των αμπελώνων είναι αμμώδη και συμβάλλουν στην παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, που όμως γίνεται ηπιότερο από την παρουσία των τεσσάρων λιμνών, ευνοώντας την καλλιέργεια λευκών ποικιλιών.

    Συγκεκριμένα τα αμπελοτεμάχια Ροδίτη διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: (α) αυτά που έχουν υψηλό βλαστικό τοίχος και έχουν δυνατότητα στάγδην άρδευσης, που παράγουν σταφύλια με έντονα αρώματα, καλή τεχνολογική ωρίμανση και ισορροπία μεταξύ αλκοόλης και οξύτητας, και (β) αυτά που έχουν χαμηλό βλαστικό τοίχος, μικρή απόσταση μεταξύ του εδάφους και των βραχιόνων του πρέμνου και χωρίς δίκτυο στάγδην άρδευσης, που δίνουν χαμηλά φορτία σταδιακής και όψιμης ωρίμανσης που χαρακτηρίζονται από οξυδερκή οξύτητα και όγκο στόματος ικανό να δώσει λευκά κρασιά παλαίωσης.

     
    Οινοποίηση : Στην οινοποίηση εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση μερικώς στο Ροδίτη και σε όλη την ποσότητα του Sauvignon Blanc. Για την τεχνική αυτή επιλέγονται τα σταφύλια με το πλουσιότερο δυναμικό αρωμάτων και κυρίως αυτά που προέρχονται από αρδευόμενα αμπελοτεμάχια. Στόχος αυτής της τεχνικής είναι να ευνοηθεί το πέρασμα όσο το δυνατόν περισσότερων πρόδρομων αρωματικών ενώσεων από το φλοιό της ράγας στο γλεύκος, όπου στη συνέχεια θα μεταβολιστούν από επιλεγμένες ζύμες σε αρωματικές ενώσεις. Ακολουθεί στατική απολάσπωση του γλεύκους, η διάρκεια της οποίας καθορίζεται από την ποιότητα της πρώτης ύλης ( όσο πιο ανώριμη, τόσο πιο διαυγής θα οδηγηθεί για ζύμωση ο μούστος ). Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι 16-18°C και λαμβάνει χώρα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, εκτός από το 10% της συνολικής παραλαβής Ροδίτη που ζυμώνει σε καινούργια δρύινα βαρέλια στους 20°C. Γι'αυτού του τύπου ζύμωση επιλέγεται ο Ροδίτης με υψηλές οξύτητες και φαινολικό όγκο. Το τελευταίο μέρος της οινοποίησης που καθορίζει τη λιπαρότητα του χαρμανιού, είναι το διάρκειας ενός μήνα batonnage σε ελαφριές οινολάσπες με τη βοήθεια ενζύμων 
    ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
    ΨΗΦΙΣΤΕ
    Σύνολο Ψήφων: 0
     
    Το καλάθι σας είναι άδειο

    Πατήστε εδώ για να δείτε προσφορές & νέες αφίξεις

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις μοναδικές προσφορές μας.
    Πατήστε εδώ για να δείτε το τελευταίο newsletter

    Γράψτε το e-mail του φίλου σας για να δείτε το Wish List του
    Πατήστε εδώ για να δείτε το δικό σας Wish List

     
    Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.

    Πληροφορίες

    Ρυθμίσεις

    Απόρριψη

    Αποδοχή

    Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
    Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
    Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.

    Αποθήκευση