Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
Λευκά κρασιά
Ερυθρά κρασιά
Μακεδονία
Πελοπόννησος
Λοιπές περιοχές Ελλάδας
Ιταλία
Μπορντώ AOC & Medoc
Μπορντώ δυτική όχθη
Μπορντώ αριστερή όχθη
Βουργουνδία
Παγκόσμιος αμπελώνας
Ροζέ κρασιά
Orange wines
Γλυκά κρασιά
Σαμπάνιες-Prosecco-D Asti
Ουίσκι
Ρούμι
Vodka
Gin
Τεκίλα - Mezcal
Τσίπουρο
Μπύρες
Liquers (Λικέρ)
Cream Liquers
Σιρόπια
Κονιάκ - Brandy
Λοιπά Οινοπνευματώδη
Αξεσουάρ
Μινιατούρες
Δώρα - Καλάθια
15 αξιολογήσεις
Παράδοση σε 24 ώρες
ΚΡΑΣΙ ΠΑΡΑΓΚΑ ΕΡΥΘΡΟ ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 2017 750 ML
ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ
ΕΡΥΘΡΑ ΚΡΑΣΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑ
  • ΚΡΑΣΙ ΠΑΡΑΓΚΑ ΕΡΥΘΡΟ ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 2017 750 ML
  • ΚΡΑΣΙ ΠΑΡΑΓΚΑ ΕΡΥΘΡΟ ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 2017 750 ML
  • ΚΡΑΣΙ ΠΑΡΑΓΚΑ ΕΡΥΘΡΟ ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 2017 750 ML
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST
 9.10 € 
 8.65 € 
έκπτωση: 5%  
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Προστέθηκε
Συνέχεια στο καλάθι >
ΚΡΑΣΙ ΠΑΡΑΓΚΑ ΕΡΥΘΡΟ ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 2017 750 ML
(142002005)
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το κρασί Παράγκα συνδυάζει μοναδικά τις ποικιλίες Ξινόμαυρο, Merlot και Syrah. Το χρώμα του είναι ανοιχτό κόκκινο, ενώ το μπουκέτο του είναι πολύπλοκο και θυμίζει βατόμουρο με νότες πράσινου πιπεριού. Η γεύση του είναι ελαφριά, με κυρίαρχη την οξύτητα που εξασφαλίζει μεγάλης διάρκειας επίγευση. Η ταννικότητα είναι ήπια, αλλά δίνει στο κρασί την αίσθηση ενός σμιλευμένου όγκου στο στόμα.

Το Ξινόμαυρο προέρχεται από ορεινούς αμπελώνες του Αμυνταίου ενώ το Merlot και το Syrah από επιλεγμένους αμπελώνες του Νομού Φλωρίνης. Οι αμπελώνες βρίσκονται στην αμπελουργική ζώνη του Αμυνταίου, σε υψόμετρο 600 -700 μ. Τα εδάφη τους είναι αμμώδη και φτωχά συμβάλλοντας στην παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Στην περιοχή το μικροκλίμα χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, που όμως γίνεται ηπιότερο από την παρουσία των τεσσάρων λιμνών. H μεγάλη διάρκεια του βιολογικού κύκλου των αμπελιών όπως και η σημαντική θερμοκρασιακή διαφορά ημέρας-νύχτας, κατά την διάρκεια της περιόδου ωρίμανσης είναι δύο ακόμα σημαντικοί παράγοντες που καθιστούν την περιοχή του Αμυνταίου ικανή για την παραγωγή αρωματικών οίνων. Η ανθρώπινη παρέμβαση σε αμπελουργικό επίπεδο επικεντρώνεται σε δύο άξονες: στην αύξηση, όπου κρίνεται απαραίτητο, της ωφέλιμης φυλλικής επιφάνειας με την βοήθεια νέων υποστηλώσεων και τα μικρά αλλά και συχνά ποτίσματα στη φάση ωρίμανσης, όταν το απαιτεί η χρονιά, προς αποφυγή υδατικού stress. O στόχος είναι οι ποικιλίες του χαρμανιού, εκτός από την έντονη έκφραση των τυπικών αρωμάτων τους, να διαθέτουν μία ολοκληρωμένη φαινολική ωρίμανση.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : Το κρασί Παράγκα συνδυάζει μοναδικά τις ποικιλίες Ξινόμαυρο, Merlot και Syrah. Το χρώμα του είναι ανοιχτό κόκκινο, ενώ το μπουκέτο του είναι πολύπλοκο και θυμίζει βατόμουρο με νότες πράσινου πιπεριού. Η γεύση του είναι ελαφριά, με κυρίαρχη την οξύτητα που εξασφαλίζει μεγάλης διάρκειας επίγευση. Η ταννικότητα είναι ήπια, αλλά δίνει στο κρασί την αίσθηση ενός σμιλευμένου όγκου στο στόμα. 
Ποικιλίες : Ξινόμαυρο 45%, Merlot 30%, Syrah 25% 
Τύπος κρασιού : Ερυθρός Ξηρός Μακεδονικός Τοπικός 
% αλκοόλ : 13,6% 
Συνοδεύει : Ελαφρύ και πικάντικο με δροσιστική οξύτητα και ήπια τανικότητα. Απλό και καθημερινό, ταιριάζει υπέροχα με ζυμαρικά, λαδερά και χορτοφαγία αλλά και ψητά κρέατα 
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : 18°C 
Φύλαξη - Παλαίωση : 5 έτη 
Μέγεθος φιάλης : 750 ml 
Παραγωγός : Παραγωγός 
Αμπελώνες : Το Ξινόμαυρο προέρχεται από ορεινούς αμπελώνες του Αμυνταίου ενώ το Merlot και το Syrah από επιλεγμένους αμπελώνες του Νομού Φλωρίνης. Οι αμπελώνες βρίσκονται στην αμπελουργική ζώνη του Αμυνταίου, σε υψόμετρο 600 -700 μ. Τα εδάφη τους είναι αμμώδη και φτωχά συμβάλλοντας στην παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Στην περιοχή το μικροκλίμα χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, που όμως γίνεται ηπιότερο από την παρουσία των τεσσάρων λιμνών. H μεγάλη διάρκεια του βιολογικού κύκλου των αμπελιών όπως και η σημαντική θερμοκρασιακή διαφορά ημέρας-νύχτας, κατά την διάρκεια της περιόδου ωρίμανσης είναι δύο ακόμα σημαντικοί παράγοντες που καθιστούν την περιοχή του Αμυνταίου ικανή για την παραγωγή αρωματικών οίνων.

Η ανθρώπινη παρέμβαση σε αμπελουργικό επίπεδο επικεντρώνεται σε δύο άξονες: στην αύξηση, όπου κρίνεται απαραίτητο, της ωφέλιμης φυλλικής επιφάνειας με την βοήθεια νέων υποστηλώσεων και τα μικρά αλλά και συχνά ποτίσματα στη φάση ωρίμανσης, όταν το απαιτεί η χρονιά, προς αποφυγή υδατικού stress. O στόχος είναι οι ποικιλίες του χαρμανιού, εκτός από την έντονη έκφραση των τυπικών αρωμάτων τους, να διαθέτουν μία ολοκληρωμένη φαινολική ωρίμανση. 

Οινοποίηση : Εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση σε άσπαστο σταφύλι, σε θερμοκρασία 12°C και παρουσία αδρανούς αερίου, η διάρκεια της οποίας κυμαίνεται μεταξύ 2-5 ημερών ανάλογα με την ποιότητα της πρώτης ύλης. Η θερμοκρασία ζύμωσης είναι 20-22°C. Η ποιότητα της φαινολικής ωρίμανσης της πρώτης ύλης και δη των γιγάρτων είναι αυτή που καθορίζει την διάρκεια παραμονής του ζυμούμενου γλεύκους με τα στέμφυλα (όσο πιο ανώριμη τόσο αποφεύγεται η μακρόχρονη παραμονή). Προκειμένου να ισορροπηθεί η υψηλή οξύτητα του Ξινόμαυρου, επιδιώκουμε την αύξηση της λιπαρότητας με την εκτέλεση batonnage των ελαφρών οινολασπών, για το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου, με συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα. Το χαρμάνι δεν υφίσταται εξέλιξη σε δρύινο βαρέλι, παρά μόνο σε δεξαμενές, όπου όμως στοχεύουμε στην αναπαραγωγή του περιβάλλοντος του βαρελιού μέσω της εφαρμογής μικροοξυγονώσεων. Η επιτέλεση της μηλογαλακτικής ζύμωσης γίνεται εσκεμμένα μόνο στο 50% του όγκου του χαρμανιού προς τις αρχές της ’νοιξης. Tο κρασί εμφιαλώνεται και ηρεμεί στη φιάλη για 1-2 μήνες. 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΤΕ
Σύνολο Ψήφων: 15
 
Το καλάθι σας είναι άδειο
0.00 €

Πατήστε εδώ για να δείτε προσφορές & νέες αφίξεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις μοναδικές προσφορές μας.
Πατήστε εδώ για να δείτε το τελευταίο newsletter

Γράψτε το e-mail του φίλου σας για να δείτε το Wish List του
Πατήστε εδώ για να δείτε το δικό σας Wish List


Τι θα θέλατε να προσθέσουμε / βελτιώσουμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:
  
1. Προσθήκη προϊόντων super market
2. Γραφιστική ανανέωση
3. Καλύτερη εξυπηρέτηση
4. Φθηνότερες τιμές
5. Προσθήκη και άλλων brands