Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά |
Φρέσκα αρώματα από κομμένο χορτάρι και ακτινίδιο παραπέμπουν σε ένα νεοκοσμίτικο στιλ, που χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και γοητευτική κομψότητα. Το γεμάτο στόμα και η βουτυράτη υφή ισορροπούν με την τονισμένη οξύτητα, η οποία καταλήγει σε μια παρατεταμένη, αρωματική επίγευση. |
Ποικιλίες |
100% Sauvignon Blanc |
Τύπος κρασιού |
Λευκός Ξηρός Τοπικός Φλώρινας |
Συνοδεύει |
Ισορροπημένο και κομψό με εξωτικά αρώματα και δροσιστική οξύτητα, ταιριάζει με σαλάτες, πιάτα ψαρικών και λαχανικών αλλά απολαμβάνεται και ως ένα δροσερό απεριτίφ. |
% αλκοόλ |
13,4% |
Μέγεθος φιάλης |
750 ml |
Παραγωγός |
Κυρ Γιάννη |
Αμπελώνες |
Το αμπελοτόπι του Ντρούμo στο Αμύνταιο |
Οινοποίηση |
Η οινοποίηση του Sauvignon Blanc ξεκινά με προζυμωτική εκχύλιση σε θερμοκρασία 10 οC για διάστημα 12 ωρών. Στόχος είναι η εξαγωγή όσο το δυνατόν περισσότερων πρόδρομων αρωματικών ενώσεων από το φλοιό της ράγας στο γλεύκος, οι οποίες στη συνέχεια θα μεταβολιστούν από τις ζύμες σε αρωματικές ενώσεις. Ακολουθεί η στατική απολάσπωση του γλεύκους και στη συνέχεια η ζύμωση, που πραγματοποιείται σε χαμηλή θερμοκρασία, 16-18°C, σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Κατά το τελευταίο μέρος της οινοποίησης, εφαρμόζεται batonnage για διάστημα 3 έως 5 μηνών σε ελαφριές οινολάσπες με τη βοήθεια ενζύμων, διαδικασία που προσδίδει στο κρασί ένα πλούσιο σώμα και μια γλυκιά αίσθηση στην επίγευση. |
Φύλαξη - Παλαίωση |
Οι οίνοι βάσης εξελίσσονται για 3-5 μήνες με τη διαδικασία των αναδεύσεων σε ελαφριές οινολάσπες. |