Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά |
Χαρακτηρίζεται από χρυσοκίτρινο χρώμα, με αρώματα αποξηραμένων φρούτων όπως ροδάκινου, βερίκοκου, αρώματα λουλουδιών, κερήθρας μελιού, βανίλιας, κλπ. Στο στόμα είναι γλυκό, πολύ λιπαρό, με αισθητή στο τελείωμα την όξινη και μελένια γεύση του. |
Ποικιλίες |
Μοσχάτο 100% |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος |
8 - 10°C |
Συνοδεύει |
Συνδυάστε το με ελαφρώς αλμυρά τυριά όπως blue cheese, φρούτα ή επιδόρπια. Επίσης σερβίρεται ως απεριτίφ σε συνδυασμό με φρούτα. |
Φύλαξη - Παλαίωση |
Μπορεί να καταναλωθεί με σωστή φύλαξη για αρκετές δεκάδες έτη από τη χρονιά παραγωγής |
Περιοχή |
Aχαΐα |
Παραγωγός |
Οινοποιίο Παρπαρούσης |
Μέγεθος φιάλης |
500ml |