Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά |
Ένα εκλεπτυσμένο κρασί που εκτιμάται σε όλο το κόσμο. Έχει ένα πανέμορφο χρυσαφί χρώμα και μία υπέροχη
αρωματική παλέτα: μέλι, βούτυρο φουντουκιού, μερικές φορές ακόμα και χαμομήλι ή λευκάγκαθο. Στο στόμα έχει μία
βελούδινη στρογγυλότητα και μακρά επίγευση από γεύσεις κίτρινου δαμάσκηνου και ψωμιού με ginger. |
Ποικιλίες |
Chardonnay |
Γλυκύτητα |
Ξηρό |
Τύπος κρασιού |
Λευκό |
% αλκοόλ |
13% |
Συνοδεύει |
Ψητά ψάρια, λευκά κρέατα με σάλτσες φρούτων ή σαλάτες |
Φύλαξη - Παλαίωση |
8-10 χρόνια |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος |
12-13°C |
Μέγεθος φιάλης |
1500ml |
Παραγωγός |
Joseph Drouhin |
Περιοχή |
Βουργουνδία |
Αμπελώνες |
Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα νοτίως της περιοχής Beaune, στην Cote Des Blancs με ποικίλα εδαφικά χαρακτηριστικά. Διάφορα είδη ασβεστόλιθου αλλά και μάργας σε αυτή την ονομασία προέλευσης. Γύρω από το χωριό τα εδάφη είναι βαθιά ενώ στα πιο ψιλά σημεία της πλαγιάς είναι βραχώδη και πιο φτωχά. |
Οινοποίηση |
Πραγματοποιούνται πολύ αργές πιέσεις, ώστε να μην αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά του φρούτου και δεν χρησιμοποιούνται καθόλου ζύμες ή ένζυμα. Το κρασί μετά την απολάσπωση οδηγείται σε δρύινα βαρέλια. Η ωρίμαση διαρκεί 12 μήνες στα βαρέλια. |