Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά |
Το χρώμα του είναι ρουμπινί με καστανέρυθρες ανταύγιες με ελκυστικά αρώματα κόκκινων φρέσκων και ψημένων φρούτων που εμπλουτίζονται από την παρουσία γλυκών μπαχαρικών. Η γεύση του είναι σύνθετη, στρογγυλή με πικάντικες νότες. |
Ποικιλίες |
Κοτσιφάλι |
Γλυκύτητα |
Ξηρό |
Τύπος κρασιού |
Ερυθρό |
% αλκοόλ |
13% |
Συνοδεύει |
Συνδυάζεται με ψητά, κόκκινα κρέατα και με πικάντικα τυριά. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος |
17-18°C |
Μέγεθος φιάλης |
750ml |
Παραγωγός |
Κτήμα Λυραράκη |
Περιοχή |
Κρήτη |
Αμπελώνες |
Ο οικογενειακός αμπελώνας καλύπτει έκταση 140 στρεμμάτων, σε χαλικώδες έδαφος πάνω σε ασβεστόλιθο και βρίσκεται σε μέσο υψόμετρο 550 μέτρων. |
Οινοποίηση |
Προζυμωτική εκχύληση στις φλούδες για 15 ημέρες. Ζύμωση με ελεγχόμενη θερμοκρασία στους 24-27°C. Εμβολιασμός με επιλεγμένες ζύμες. |