Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά |
Φρέσκο, φρουτώδες, τυπικό, με ώριμες νότες κίτρινων φρούτων, φρέσκων εσπεριδοειδών και διακριτικά πικάντικο. Απαλό και κρεμώδες στο στόμα με γοητευτικό χαρακτήρα από την αρωματική επίγευση του τριαντάφυλλου. |
Ποικιλίες |
Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Chardonnay |
Τύπος κρασιού |
Λευκός ξηρός Ισμαρικός Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη |
Συνοδεύει |
Συνδυάζεται θαυμάσια με οστρακοειδή, θαλασσινά, ψάρια στη σχάρα, αρωματικά πιάτα, λευκά κρέατα και μαλακά τυριά. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος |
10-12°C |
Μέγεθος φιάλης |
750 ml |
Παραγωγός |
Οινοποιία Τσάνταλη |
Αμπελώνες |
Ο ιδιόκτητος αμπελώνας 600 στρεμμάτων εκτείνεται νοτιοδυτικά πάνω στις πλαγιές της Μαρώνειας στη Θράκη. |
Οινοποίηση |
Μακρές προζυμωτικές εκχυλίσεις για αρωματική συμπύκνωση και πολυπλοκότητα. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται με την χρήση επιλεγμένων στελεχών ζυμομυκήτων απομονωμένων από την ίδια την ποικιλία, για καλύτερη και τυπικότερη έκφραση των ποικιλιακών αρωμάτων του. |