Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά |
Το χρώμα του είναι απαλό ρουμπινί με αρκετό καφέ. Στη μύτη παρουσιάζεται σύνθετο με αρώματα βιολέτας και φρούτων του δάσους. Στο
στόμα είναι αρκετά ταννικό με πλούσιο σώμα και μακριά επίγευση από φρούτα του δάσους και διακριτκά γλυκά
μπαχαρικά. |
Ποικιλίες |
Nebbiolo |
Γλυκύτητα |
Ξηρό |
Τύπος κρασιού |
Ερυθρό |
% αλκοόλ |
14% |
Συνοδεύει |
Συνδυάζεται με μαγειρευτό κυνήγι |
Φύλαξη - Παλαίωση |
12 χρόνια |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος |
18°C |
Μέγεθος φιάλης |
750ml |
Παραγωγός |
Prunotto |
Περιοχή |
Πιεμόντε, Ιταλία |
Οινοποίηση |
Το κρασί παράγεται από 100% Nebbiolo και ωριμάζει για 24 μήνες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια 1000ltr και 500ltr
σλοβενικής και γαλλικής προέλευσης. Στη συνέχεια παραμένει για άλλους 12 μήνες στη φιάλη. |