Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά |
Μέτριο ρουμπινί με γκρενά ανταύγειες. Μύτη νεαρή και υψηλής έντασης. Αρώματα κόκκινων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών, βοτάνων και φυτικότητας. Μέτριο προς γεμάτο σώμα, μέτρια οξύτητα, μαλακές τανίνες και μακρά επίγευση. |
Ποικιλίες |
Aglianico |
Γλυκύτητα |
Ξηρό |
Τύπος κρασιού |
Ερυθρό |
% αλκοόλ |
14% |
Συνοδεύει |
Ψητό κόκκινο κρέας ή πουλερικά μαγειρεμένα με κόκκινο κρασί. |
Φύλαξη - Παλαίωση |
10 χρόνια |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος |
16-18°C |
Μέγεθος φιάλης |
750ml |
Παραγωγός |
Feudi Di San Gregorio |
Περιοχή |
Καμπανία |
Οινοποίηση |
Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ελεγχόμενη θερμοκρασία και διαρκεί 3 εβδομάδες. Ακολουθεί ωρίμαση 18 μηνών σε μικρά γαλλικά δρύινα βαρέλια. Τέλος, παλαιώνει στη φιάλη για 9 μήνες το ελάχιστο, πριν τη διάθεσή του στην αγορά. |
Αμπελώνες |
Ο αμπελώνας έχει υψόμετρο 400m και πολύ καλή έκθεση. Το έδαφος είναι ηφαιστιογενές και ασβεστολιθικό. |