Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
Λευκά κρασιά
Σαντορίνη
Μακεδονία
Πελοπόννησος
Λοιπές περιοχές Ελλάδας
Γαλλία
Παγκόσμιος αμπελώνας
Όλα τα λευκά κρασιά
Ερυθρά κρασιά
Ροζέ κρασιά
Orange wines
Γλυκά κρασιά
Σαμπάνιες-Prosecco-D Asti
Ποτήρια-Ανοιχτήρια-Αξεσουάρ
Coravin
Ουίσκι
Κονιάκ - Brandy
Ρούμι
Vodka
Gin
Τεκίλα - Mezcal
Τσίπουρο
Μπύρες
Liquers (Λικέρ)
Cream Liquers
Σιρόπια
Λοιπά Οινοπνευματώδη
Μινιατούρες
Δώρα - Καλάθια
Λευκά κρασιά ανά ποικιλία
Ερυθρά κρασιά ανά ποικιλία
Vegan/Bio
Σετ Ποτών / Κρασιών
Magnum φιάλες
Τελευταία φιάλη 50%
0 αξιολογήσεις
Εξαντλημένο
ΚΡΑΣΙ ΠΡΕΚΝΑΔΙ ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ ΠΟΠ ΝΑΟΥΣΑ ΛΕΥΚΟ 750 ML
ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ
ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΑΟΥΣΑ
  • ΚΡΑΣΙ ΠΡΕΚΝΑΔΙ ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ ΠΟΠ ΝΑΟΥΣΑ ΛΕΥΚΟ 750 ML
  • ΚΡΑΣΙ ΠΡΕΚΝΑΔΙ ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ ΠΟΠ ΝΑΟΥΣΑ ΛΕΥΚΟ 750 ML
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST
 Εξαντλημένο 
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ ΠΡΕΚΝΑΔΙ ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ ΠΟΠ ΝΑΟΥΣΑ ΛΕΥΚΟ 750 ML
(142003148)
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Η ποικιλία Πρεκνιάρικο (Πρικνάδι, Πρεκνάδι ή Πρέκνα) είναι μία γηγενής ποικιλία της ζώνης Ο.Π.Α.Π. ΝΑΟΥΣΑ και κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του Ναουσαίϊκου αμπελώνα ως το αντίπαλο δέος του βασιλιά Ξινόμαυρου. Το σταφύλι της διακρίνεται από τα πολλά μικρά στίγματα που φέρει στο φλοιό της ράγας και η στρεμματική του απόδοση είναι κοντά στα 800 κιλά ανά στρέμμα. Το αμπέλι στο Κτήμα φυτεύτηκε το 2006 σε μία πλαγιά με νοτιοανατολική έκθεση και πετρώδες έδαφος. Ο τρύγος του 2008 ήταν ο πρώτος και η οινοποίηση έδωσε ενθαρρυντικά δείγματα γραφής, επιβεβαιώνοντας τα αξιόλογα χαρακτηριστικά της ποικιλίας.

Ξανθοκίτρινος χρωματισμός που συνάδει με την ηλικία και το φλοιό του σταφυλιού. Συμπαγή και ευδιάκριτα αρώματα κίτρινων φρούτων, μπανάνας, αχλαδιού και μήλου τα οποία τονίζονται στο στόμα από την ισορροπημένη οξύτητα. Η αλκοόλη είναι υψηλή, αλλά δεν καλύπτει τα αρώματα και αφήνει τη μεθυστική νότα της στην επίγευση μαζί με λεπτές στρώσεις γλυκών τανινών. Πίνεται φρέσκο και νεανικό στα πρώτα δύο χρόνια της ζωής του και συνδυάζεται αρμονικά με ελαφριά γεύματα ολοκληρώνοντας τη ‘Νάουσα’ από την πλευρά της ποικιλότητας.

Η Νάουσα και το Ξινόμαυρο δεν χρειάζονται συστάσεις. Το Κτήμα Διαμαντάκου είναι μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση στο κέντρο της αμπελουργικής ζώνης της Νάουσας στην περιοχή Μαντέμι. Σκοπός του είναι η παραγωγή ποιοτικών κρασιών και η ανάδειξη της πολιτισμικής σημασίας του κρασιού στην ευρύτερη περιοχή. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κυκλοφορία παλαιότερων επιλεγμένων εσοδειών δίνοντας την δυνατότητα να ανακαλύψουμε του προφίλ του Ξινόμαυρου.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : Ξανθοκίτρινος χρωματισμός που συνάδει με την ηλικία και το φλοιό του σταφυλιού. Συμπαγή και ευδιάκριτα αρώματα κίτρινων φρούτων, μπανάνας, αχλαδιού και μήλου τα οποία τονίζονται στο στόμα από την ισορροπημένη οξύτητα.. Η αλκοόλη είναι υψηλή, αλλά δεν καλύπτει τα αρώματα και αφήνει τη μεθυστική νότα της στην επίγευση μαζί με λεπτές στρώσεις γλυκών τανινών. Πίνεται φρέσκο και νεανικό στα πρώτα δύο χρόνια της ζωής του και συνδυάζεται αρμονικά με ελαφριά γεύματα ολοκληρώνοντας τη ‘Νάουσα’ από την πλευρά της ποικιλότητας. 
Ποικιλίες : Πρεκνάδι 100% 
Γλυκύτητα : Ξηρό 
Τύπος κρασιού : Τοπικός οίνος Ημαθίας 
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : Απολαύστε το στους 10-12°C 
Μέγεθος φιάλης : 750 ml 
Συνοδεύει : Συνδυάζεται αρμονικά με ελαφριά γεύματα 
Παραγωγός : Κτήμα Διαμαντάκου 
Οινοποίηση :

Τρύγος: Ο τρύγος γίνεται συνήθως στα μέσα του Σεπτέμβρη. Η συνολική απόδοση αγγίζει τα 800 κιλά σταφυλιών ανά στρέμμα. Ο τρύγος πραγματοποιείται στις πρωινές ώρες της ημέρας με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες αυτής. Η συλλογή γίνεται χειρονακτικά και τα σταφύλια οδηγούνται σε ψυκτικούς θαλάμους έτσι ώστε η θερμοκρασία τους να φτάσει τους 5°C. Κατόπιν σπάμε τις ράγες για να ελευθερωθεί ο χυμός ο οποίος παραμένει με αυτές για δύο ώρες περίπου ώστε να εκχυλίστουν τα αρώματα και οι ανθοκυάνες υπό χαμηλή θερμοκρασία.

Οινοποίηση: Χρησιμοποιείται η μέθοδος της λευκής οινοποίησης. Ο χυμός ζυμώνει ξεχωριστά και η θερμοκρασία παραμένει σταθερή στους 17°C καθ΄ όλη τη διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης. Πραγματοποιούμε αερισμούς στην αρχή της ζύμωσης, των οποίων η ένταση μειώνεται σταδιακά προς το τέλος αυτής. 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΤΕ
Σύνολο Ψήφων: 0
 
Το καλάθι σας είναι άδειο

Πατήστε εδώ για να δείτε προσφορές & νέες αφίξεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις μοναδικές προσφορές μας.
Πατήστε εδώ για να δείτε το τελευταίο newsletter

Γράψτε το e-mail του φίλου σας για να δείτε το Wish List του
Πατήστε εδώ για να δείτε το δικό σας Wish List

 
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.

Πληροφορίες

Ρυθμίσεις

Απόρριψη

Αποδοχή

Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.

Αποθήκευση