Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
Λογοτεχνία
Παιδική Βιβλιοθήκη
Επιστήμες
Εκπαίδευση
Προσωπική Φροντίδα
Υγεία-Διατροφή
Προσωπική Βελτίωση
Σεξουαλική Αγωγή
Χόμπυ-Σπορ
Αλλα Θέματα
0 αξιολογήσεις
Εξαντλημένο
ΟΔΗΓΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
  • ΟΔΗΓΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST
 Εξαντλημένο 
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΟΔΗΓΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
(108043123)
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

H Ζαχαροπλαστική είναι τέχνη και επιστήμη, θα έπρεπε να είναι ενταγμένη στις επιστήμες διότι ο ζαχαροπλάστης ψάχνει, φαντάζεται, ενεργεί, πειραματίζεται και δημιουργεί πάντα με υπευθυνότητα και σωφροσύνη, διότι ξέρει ότι αυτό που θα προσφερθεί από τα χέρια του πρέπει να είναι υγιεινό, νόστιμο και αρίστης ποιότητας.

Η Ζαχαροπλαστική, όπως και η μαγειρική, είναι γνωστή από πολύ παλιά. Οι πρώτοι τεχνίτες ήσαν οι αρχαίοι Έλληνες. Οι Ρωμαίοι γνώριζαν τους -κώνους-, τις -κρούστες- τους -αρτογάλανους- που είναι ζύμη που περιλαμβάνει κρασί, γάλα, λάδι και πιπέρι. Τον -στρίμπλιτα-, γλύκισμα με τυρί, τον -πλακούντα-, γλύκισμα από αλεύρι κριθαριού, τυρί και μέλι.

Ο Μεσαίωνας γνωρίζει τη -γαλέτα- και τον -αποδίτη άρτο-. Στην Γαλλία μέχρι τον Μεσαίωνα τα θέματα της ζαχαροπλαστικής ρυθμίζονται μόνο από τις συνήθειες του επαγγέλματος.

Το 1628 συστηματοποιούνται με κανόνες και συνταγές, που μεταβάλλονται και εξελίσσονται με το χρόνο. Η Ζαχαροπλαστική άρχισε να αποκαλύπτεται μετά το 1790 και έφθασε πράγματι στην ανάπτυξη τον 19ο αιώνα.

Ο Γάλλος ζαχαροπλάστης ETIENHS BOILEAU με το βιβλίο του -Καλές τέχνες- δίνει νέες βάσεις και ώθηση για τη μάθηση της Ζαχαροπλαστικής Τέχνης υποστηρίζοντας το επάγγελμα και ανεβάζοντας τους μισθούς των τεχνιτών.

Με την πάροδο του χρόνου οι αρτοποιοί βλέποντας ότι τα παρασκευάσματα της Ζαχαροπλαστικής ήταν περιζήτητα, άρχισαν να ασχολούνται και αυτοί με την παρασκευή τους. Με την έντονη διαμαρτυρία όμως των Ζαχαροπλαστών και την επέμβαση της Αστυνομίας απαγορεύθηκε η παραγωγή παρασκευασμάτων Ζαχαροπλαστικής από τους αρτοποιούς. Κατά καιρούς οι ζαχαροπλάστες αγωνίστηκαν πολύ για να κρατήσουν ψηλά την τέχνη τους. Ήλθαν σε προστριβές με όσους επί βουλεύονταν το επάγγελμα και τη λεπτή τέχνη των ζαχαροπλαστών.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Εκδότης : INTERBOOKS 
Σελίδες : 104 
ISBN : 960-390-077-X 
Έτος έκδοσης : 2000 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΤΕ
Σύνολο Ψήφων: 0
 
Το καλάθι σας είναι άδειο

Πατήστε εδώ για να δείτε προσφορές & νέες αφίξεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις μοναδικές προσφορές μας.
Πατήστε εδώ για να δείτε το τελευταίο newsletter

Γράψτε το e-mail του φίλου σας για να δείτε το Wish List του
Πατήστε εδώ για να δείτε το δικό σας Wish List

 
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.

Πληροφορίες

Ρυθμίσεις

Απόρριψη

Αποδοχή

Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.

Αποθήκευση