Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
Λογοτεχνία
Παιδική Βιβλιοθήκη
Επιστήμες
Εκπαίδευση
Προσωπική Φροντίδα
Υγεία-Διατροφή
Προσωπική Βελτίωση
Σεξουαλική Αγωγή
Χόμπυ-Σπορ
Αλλα Θέματα
0 αξιολογήσεις
Παράδοση σε 2-3 μέρες
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ
  • ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST
Π.Τ.Λ:35.74 € 
μόνο 32.17 € 
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Προστέθηκε
Συνέχεια στο καλάθι >
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
(108042692)
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Η διατροφή μας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην κατάλληλη επεξεργασία των προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία) τα οποία μετατρέπονται σε νέα προϊόντα και καταλήγουν τελικά στο πιάτο μας. Τα τρόφιμα όμως, ως φθαρτά προϊόντα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε συνθήκες περιβάλλοντος και η πρόκληση ανεπιθύμητων μεταβολών όχι μόνο μειώνει την εμπορική τους αξία, αλλά, πολύ περισσότερο, τα καθιστά επικίνδυνα για την υγεία του ανθρώπου.

Το παρόν βιβλίο αποσκοπεί στην παρουσίαση των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των αιτιών που προκαλούν αυτές τις μεταβολές στα τρόφιμα, έτσι ώστε αυτά να είναι ασφαλή για την υγεία του καταναλωτή. Περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για τα αίτια που προκαλούν την ποιοτική υποβάθμιση και τις αλλοιώσεις στα τρόφιμα καθώς και για τις διάφορες μεθόδους επεξεργασίας και συντήρησης των τροφίμων με τις οποίες μπορούν να παραχθούν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και ικανά να διατηρηθούν χωρίς ανεπιθύμητες μεταβολές και αλλοιώσεις. Περιλαμβάνει τις μεθόδους επεξεργασίας και συντήρησης των τροφίμων με θερμική και μη επεξεργασία, τις μεθόδους συντήρησης των τροφίμων σε χαμηλές θερμοκρασίες, τις μεθόδους επεξεργασίας και συντήρησης με απομάκρυνση νερού από τα τρόφιμα, τις ζυμώσεις που εφαρμόζονται στην παραγωγή τροφίμων και τα αντιπροσωπευτικά τους προϊόντα, τους φυσικούς και χημικούς αντιμικροβιακούς παράγοντες, τα αντιοξειδωτικά και τους παράγοντες αντιμετώπισης της μελάνωσης που χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά και τις αρχές της τεχνολογίας πολλαπλών εμποδίων που εφαρμόζονται στη βελτίωση των παραδοσιακών και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Με δεκαετή και πλέον εμπειρία διδασκαλίας του αντικειμένου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο συγγραφέας στο έργο αυτό ανταποκρίνεται τόσο στις απαιτήσεις των φοιτητών και των ανθρώπων που ασχολούνται με την επιστήμη, την παραγωγή και την εμπορία των τροφίμων, όσο και στις ανάγκες συστηματικής ενημέρωσης του μέσου καταναλωτή, του οποίου η ποιότητα ζωής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ποιότητα των τροφίμων που μπαίνουν στο σπίτι του.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Εκδότης : ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ 
Σελίδες : 500 
ISBN : 960-351-525-6 
Σχήμα : 17x24 
Σειρά : ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ 
Έτος έκδοσης : 2004 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΤΕ
Σύνολο Ψήφων: 0
 
Το καλάθι σας είναι άδειο

Πατήστε εδώ για να δείτε προσφορές & νέες αφίξεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις μοναδικές προσφορές μας.
Πατήστε εδώ για να δείτε το τελευταίο newsletter

Γράψτε το e-mail του φίλου σας για να δείτε το Wish List του
Πατήστε εδώ για να δείτε το δικό σας Wish List

 
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.

Πληροφορίες

Ρυθμίσεις

Απόρριψη

Αποδοχή

Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.

Αποθήκευση